ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

A jelen általános jogi közlemény illetve adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: Nyilatkozat) tartalmazza az EcomMarketing.hu weboldalon megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást.

A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető aEcomMarketing.hu oldalain. Fenntartjuk a jogot jelen közlemény bármikori megváltoztatására.

Kötelezőnek ismerjük el jelen jogi közlemény tartalmát.

Amennyiben látogatónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük írja meg nekem (hello@ecommarketing.hu) és megválaszolom kérdését. Elkötelezett vagyok a szolgáltatásaim minőségének a legmagasabb szinten tartása irányában, a szolgáltatás használatából eredő esetleges károkért azonban semmilyen felelősséget nem vállalok.

AZ ADATKEZELŐ ADATAI, ELÉRHETŐSÉGE

Név: Kovács Sándor EV. (továbbiakban: „Üzemeltető”)

Székhely: 4150, Püspökladány Toldi u. 35.

Nyilvántartási szám: 52304460

Adószám: 68824826-1-29

Kapcsolat: hello@ecommarketing.hu

Weboldal: www.ecommarketing.hu (továbbiakban: „Weboldal”)

ADATKEZELÉSI ALAPELVEK

Oldalunk számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartjuk a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Látogatóink személyes adatait bizalmasan kezeljük és megteszünk minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket saját magunkkal, mint adatkezelővel szemben megfogalmaztunk és betartunk. Adatvédelmi koncepciónk a tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszünk. Adatkezelési alapelveink összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása.
  • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló évi LXIII. törvény;
  • A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az
  • Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;
  • A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény;
  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló évi CVIII. törvény;
  • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló évi CXIX. törvény.

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

  • Hírlevél küldése céljából kezelt adatbázis, az érdeklődőkkel és a vevőkkel történő kapcsolattartás, hírlevelek, ajánlatok, akciók, DM levelek, SMS-ek küldése által.
  • Termékek rendelése esetén a felhasználó azonosíthatósága a rendelés teljesítéséhez, kiszállításához, illetve a vásárlással kapcsolatos egyéb célok miatt (rendelés lemondása, módosítása, stb.), azaz ügyfél adatkezelé
  • A felhasználó értesítése a Weboldallal kapcsolatos változásokról, hírekről, információkról hírlevél formájában.
  • Látogatottsági, látogatói statisztikák készítése, saját felhasználá

AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

  • A regisztráció során megadott adatok addig kerülnek tárolásra, ameddig a felhasználó azok törlését nem ké
  • Az oldalainkon leadott megrendelésből készült számla adatai a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra kerülnek tárolá
  • A látogatottsággal kapcsolatos technikai adatok (IP-cím, operációs rendszer, böngésző típusa, stb.) 1 évig tárolódnak, ezt követően

Üzemeltető csak aggregált formában, látogatottsági statisztikaként őrzi meg őket.

Az oldalon adatkezelést végzünk, harmadik fél részére személyes adatokat nem adunk ki, csak az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A felhasználók adataiból az általános és/vagy automatikus statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket oldalunk jogosult korlátlan ideig megőrzni. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A oldalon különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdekképviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjtünk felhasználóinkról.

Az oldal látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Tudomásul veszik, hogy az oldalon a rendelés csak regisztráció után, egy átlátható vásárlási folyamat keretén belül adható le. Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján kötelesek vagyunk a megkereső állami hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden jogszabályi feltétele adott, úgy a hatóság kérésének eleget teszünk, mert azt nem tagadhatjuk meg. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybevevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni. Az oldalon előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra.

AZ ADATOKHOZ HOZZÁFÉRŐK KÖRE

Az adatokhoz az Üzemeltető férhet hozzá. Üzemeltető az oldal böngészése során rögzített technikai információkat (IP cím, látogatás időtartama, böngésző típusa, stb.) kizárólag jogilag hitelesen indokolt és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. Üzemeltető mindent megtesz annak érdekében, hogy az adatok egy esetleges szerverre történő „betörés” következtében se kerülhessenek illetéktelen kezére, illetve tudása szerint a legjobb védekezési módszereket alkalmazza az előbbi elkerülése végett. Tökéletes védelem természetesen nem létezik, de az üzemeltető minden erejével azon van, hogy a maximális védelmi szintet tudja fenntartani.

AZ OLDAL LÁTOGATÓK TECHNIKAI JELLEGŰ ADATAINAK

RÖGZÍTÉSE

Az oldal látogatása során a rendszer rögzíti a felhasználók IP címét, melyből bizonyos esetekben következtetni lehet az érintett személyre, ezen felül rögzíti az operációs rendszer, a böngésző típusát és a látogatott oldal címét.

Az oldal látogatásához nincs szükség adatszolgáltatásra, de a vásárláshoz, illetve a kényelmesebb vásárlás miatti regisztrációhoz már személyes adatok (név, email cím, lakcím, szállítási cím, telefonszám, esetleg cégnév) megadása szükséges.

Az adatmentésnek elsősorban technikai jellegű célja van, amely a weboldal rendszerének folyamatos működéséhez elengedhetetlen. Az adatrögzítés további célja a felhasználói szokások elemzése, látogatottsági statisztikák készítése, mely a még magasabb színvonalú kiszolgáláshoz nyújt segítséget.

A FELHASZNÁLÓ JOGAI, ADATOK HELYESBÍTÉSE, TÖRLÉSE,

ROLÁSA

  • A felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni Üzemeltető által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, illetve arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Üzemeltető a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást. Ha a felhasználó nem engedélyezi adatainak marketing célokra történő felhasználását, ezen írásban, vagy telefonon kijelentett kérését az Üzemeltető tiszteletben tartja és a megállapodottak szerint cselekszik.
  • A felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését ké Üzemeltető a kérelem beérkezésétől számított 15 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály alapján (számviteli törvény) szükséges adatkezelésre, azokat Üzemeltető a szükséges időtartamig megőrzi.
  • A felhasználó kérheti adatainak zárolását. Üzemetető törlés helyett zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a felhasználó jogos é Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az-az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. A felhasználó adatai törlését, helyesbítését, zárolását írásban elektronikusan a hello@ecommarketing.hu e-mail címen kérheti.

FELHASZNÁLÓI ADATOK ÁTADÁSA

A weboldal szolgáltasáinak és működésének biztosítása miatt Kovács Sándor E.V. a felhasználók és vásárlók adatait az alábbi partnereknek adja át, az alább megjelölt célokkal.

E-mail címek gyűjtése:

Optimonk International Zrt.

4028 Debrecen, Kassai út 129.

Hírlevél küldése:

Mailerlite

J. Basanavičiaus 15, LT-03108 Vilnius, Lithuania

Számlázás:

KBOSS.hu Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (KBOSS.hu Kft.)
1031 Budapest, Záhony utca 7.

Könyvelés:

Polgár Mária E.V.

4071, Hortobágy Széchenyi utca 7.

RLEVÉL IGÉNYLÉS, FELIRATKOZÁS

Az oldalainkon a regisztráció mellett egyéb módon is igényelhető hírlevél. Amennyiben a látogató még nem regisztrált vásárló, akkor megadhatja email címét, nevét, esetlegesen lakcímét. Az aktuális gombra klikkelve elfogadja, hogy hírlevelet küldjünk a részére. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető. Törekszem olyan automata rendszer alkalmazására, amely lehetővé teszi, hogy a törlés iránti igény egyetlen gombnyomással automatikusan megvalósuljon.

A hírleveleket a Mailerlite  szoftverével kézbesítem. Minden egyes hírlevél alján megtalálható a leiratkozás gomb, amely segítségével törölni tudja magát a hírlevél adatbázisból.

KAPCSOLAT, JOGORVOSLAT

Az a felhasználó, aki úgy érzi, hogy Üzemeltető megsértette személyes adatai védelméhez való jogát jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti. Az erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a következő törvények tartalmazzák:

  • évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv., adatvédelmi törvény)
  • évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.)
  • évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.)
  • Üzemeltető ugyanakkor törekszik arra, hogy minden esetlegesen felmerülő problémát tisztázni tudjon, így a felmerülő adatvédelmi kérdésekről szívesen konzultál elérhetősé

ANONIM LÁTOGATÓAZONOSÍTÓ („COOKIE”) ELHELYEZÉSE

Az anonim látogatóazonosító („cookie”, „süti”) egy olyan egyedi – azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas – jelsorozat, melyet a webszerver a látogató számítógépén helyez el. Az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Nem tartalmaz nevet, e-mail címet vagy bármilyen más személyes információt. A Weboldal böngészéséhez nem szükséges a cookie-k elfogadása, de a vásárlás (belépés) funkció nem működik, ha a cookie-k elfogadása a böngészőben tiltva van.

Nemcsak a Weboldal küld a látogató böngészőjének cookie-t, de külső, független auditáló szolgáltatás (Google Analytics) is méri az oldal látogatását ilyen eszközzel. A mérési adatok kezeléséről a http://www.google.com/intl/hu/analytics weboldalon lehet részletesen tájékozódni.

A Weboldal ún. remarketing címkéket tartalmaz remarketing lista építése céljából, így meglátogatása után külső szolgáltatók, közöttük a Google és a Facebook internetes webhelyeken hirdetéseket jeleníthetnek meg, ezek az ún. érdeklődés alapú hirdetések. A remarketing listák nem alkalmasak személyazonosításra, a látogató személyes adatait nem tartalmazzák, kizárólag a böngésző szoftvert azonosítják. A remarketing címkékhez a Google és a Facebook cookie-kat használ. A Weboldal ún. konverziókövetést használ a Google Adwords és Facebook hirdetések hatékonyságának mérésére. A konverziókövető cookie csak korlátozott ideig létezik, elfogadása nem kötelező, semmilyen személyes információt nem rögzít és nem használ.

Látogató letilthatja a Google cookie-használatát a Google Hirdetési beállításaiban: http://www.google.com/settings/ads. A Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán (http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp) további külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatja. A Weboldalon a Facebook ún. tetszikgombjai (like-gombok) elérhetőek. Ezek a gombok szintén helyeznek el cookie-kat a látogató böngészőjében. A Facebook adatkezelési irányelveiről a http://www.facebook.com/about/privacy/ weboldalon lehet részletesen tájékozódni. A Weboldal a Facebook ún. konverziókövető pixelét használja a Facebook hirdetések hatékonyságának mérésére. A konverziókövetés során a látogató személyes adatai nem kerülnek rögzítésre. A Google és Facebook cookie-k tiltása nem befolyásolja a vásárlást.

AZ INFORMÁCIÓK TULAJDONJOGA

Kijelentem, hogy Kovács Sándor EV. birtokolja az oldalainkon látható információkat. Az oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos továbbá a tőlünk származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük. Aki az oldalunkon regisztrálja magát, az adatvédelmi nyilatkozatunkat elfogadottnak tekinti, azzal egyetért.

Adatvédelmi nyilatkozat hatályos: 2018. november 25. napjától visszavonásig.