Sokan megírták az évértékelő cikküket, gondoltam én is leírom a sajátomat.

Ne várj olyan hosszú terjedelmet, mint amit ebben a műfajban megszokhattál, nem vagyok az a típus, aki túl sokat szeret mesélni magáról.

Ez inkább csak amolyan felsorolás lesz a legfontosabb történésekről 2020-ban.

Életem egyik legjobb éve

Tudom, hogy sokaknak nehéz volt az elmúlt év, de szerencsére én ezt nem mondhatom el.

Kiváló évem volt, magánélet és munka tekintetében egyaránt. Természetesen a koronavírus az én életemre is hatást gyakorolt, viszont üzlet terén bőven pozitívat. Magánélet terén pedig a negatív hatásai bőven a tűréshatáromon belül voltak.

Az biztos, hogy nagyon érdekes és tanulságos éven vagyok/vagyunk túl.

A járvány és a bezártság megtanított minket jópár dologra és a feje tetejére állította a világot.

Munka

Imádtam ezt az évet a munka szemszögéből nézve. Úgy érzem, hogy sikerült egy igazán jó évet zárni.

COVID hatás

Márciusban jött a koronvírus és lendületből berúgta az ajtót. Lezárások, home office, maszk a mindennapokban. Gyakorlatilag egyik napról a másikra borult fel mindannyiónk élete. Őszintén szólva nem kis aggodalommal figyeltem az eseményeket már csak azért is mert dolgozok olyan cégnek is, akik vendéglátással foglalkoznak.

Szerencsére az ügyfeleim közül mindenki jól jött ki a helyzetből. A vendéglátó cégnek az volt a szerencséje, hogy már 2 évvel ezelőtt csináltak webáruházat, aminek a népszerűsítésére rengeteg erőforrást áldoztunk. Így már egy jól működő rendszer üzemelt, amikor beütött a krach.

Az Amazonon pedig konkrétan olyan forgalmat sikerült elérni, mint amilyen karácsonykor volt. Szóval az az igazság, hogy kimondottan jól jött a koronavírus ha ilyen szemmel nézem.

Ennek az egyik oka biztosan az, hogy a vásárlásokat hirtelen rengetegen kezdték el online intézni. Ezt mutatja az is, hogy az Amazon 2020-ban rekordbevételt ért el (ismét).

Ha már szóba kerül akkor nézzük, hogy mennyi bevételt hozott az Amazon 2020-ban

A legnagyobb és leglátványosabb eredmény az Amazon által termelt bevétel volt 2020-ban. Az alábbiakban piacterenként láthatod, hogy mennyi bevételt hozott a 2020-as év. Durván 100 millió Ft-tal több lett, mint 2019.

Hirdetések egyre jobban mennek

Az Amazon rengeteget fejlesztett a hirdetési rendszerén az év közben. Őszintén szólva volt, hogy akkorát fejlődött, hogy egy napom csak azzal ment el, hogy az új felülettel ismerkedtem. A fejlődés azóta is töretlen. A legújabb fejlesztésüknek köszönhetően végre a külső hirdetések eredményessége is mérhetővé vált. Magyarul mostmár látható, hogy 1 a Facebookon vagy Google hirdetésre elköltött Ft mennyi bevételt hoz az Amazonon.

Mondanom sem kell, hogy ez mekkora lehetőség.

Easybill bevezetése

Egy új számlázót kezdtünk el használni az Amazonon: Easybill.de.

Új termékek

Jött pár új termék, amelyet feltöltöttünk az Amazonra.

Magánélet

A magánélet terén túl sokat nem tartok fontosnak elmondani, hiszen ezen a blogon elsősorban üzletről van szó. Viszont úgy teljese a kép a 2020-as évről ha pár mondatban megemlékezem erről a területről is.

Szóval 2020 magánélet terén az alábbiakat hozta:

  • összeköltözés a barátnőmmel
  • egész sok utazás belföldön és egy még januárban befizettet, de a koronavírus miatt elmaradt külföldi út áprilisban

Terveim 2021-re

Ezt nagyon érdekes lesz majd 1 év múlva visszaolvasni és kíváncsi vagyok, hogy mi valósul meg belőle. Bevallom, hogy egyfajta emlékeztetőnek is írom le a céljaimat és biztosan rendszeresen vissza fogok térni erre a cikkre, hogy emlékeztessem magam rá.

A céloknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy változhatnak, de azért fontos az, hogy legyenek. Jelenleg ezek az üzleti céljaim, amelyeket szeretnék elérni 2021-ben:

  • árbevételnek 350 millió Ft-ot tűztem ki az Amazonon
  • elindítom a kereskedést Amerikában (USA, Mexikó, Kanada)
  • egy új termékkörnek szeretném elindítani a kereskedését,viszont kicsit problémás a termék és úgy fest, hogy nem lesz egyszerű az engedélyeztetés. Nagyon nagy lehetőséget látok benne szóval biztosan menni fogok utána.
  • készítek 2 saját kurzust
  • elindítom az Amazon Termékötletek Klubot